Affiliatemarknadsföring

Vad är Affiliatemarknadsföring?
Affiliatemarknadsföring är en online-annonserings kanal där annonsörer (online-handlare som säljer produkter eller tjänster) betalar publicister (oberoende parter som främjar de produkter eller tjänster en annonsör på deras webbplats) bara för resultat, såsom en besökare gör ett köp eller fyller i ett formulär i stället för att betala endast för att nå en viss publik. Detta ”pay-for-performance”-modellen är i huvudsak den moderna versionen av ”finders’-avgift” modellen, där personer som inför nya kunder till ett företag kompenseras. Skillnaden i fallet med affiliatemarknadsföring är att annonsörer bara betalar ersättning när det infaller ett köp eller ett avtalat moment i köprocessen, vilket gör kanalen till en låg risk och hög ROI.

Så fungerar det
Annonsörer i vårt nätverk lägger upp sitt material i vårt system som senare används av publishers som i sin tur placerar ut banners, länkar etc. på sina sidor. Varje ingång som kommer från en affiliate sida tilldelas ett arvode, som ett fast belopp per avslut eller en procentsats av en försäljning på annonsörens webbplats. Publicister som vill tjäna pengar på sin trafik måste ansöka om att få ta de av ett program. Efter annonsörens godkännande, får publishern tillgång till annonsörens material.
När en potentiell kund klickar på en publicists länk är en cookie inställd på besökarens webbläsare som identifierar annonsören. När besökaren gör ett köp online eller fyller i ett formulär,  spåras och registreras transaktionen av oss. Vid spårning av transaktioner hanterar vi all insamling och behandlar data på ett vis som krävs för att säkerställa en rättvis och snabb betalning av provision för transaktionen, samt all administration och kontroll som krävs för att säkerställa hög kvalitet av vår tjänst.

Boka in ett kostnadsfritt möte med oss så berättar vi mer om hur affiliatemarknadsföring kan hjälpa just din affärsverksamhet och hur den strategiskt kan användas i den digitala marknads mixen.


SwedishEnglish